Zolen in veiligheidsschoenen

Steunzolen in veiligheidsschoenen, hoe zit dat?

Als u veiligheidsschoenen draagt en tevens steunzolen nodig heeft dan zijn er een aantal zaken om op te letten. Niet elk steunzool mag zomaar in uw veiligheidsschoenen worden gelegd. In Europa zijn er richtlijnen opgesteld voor veiligheidsschoenen, de EN ISO 20345 (EN345). In deze richtlijn wordt bepaald waar een veiligheidsschoen aan moet voldoen.

De veiligheidsschoenen met een CE-normering worden getest met de originele inlegzool. Wanneer de originele inlegzool vervangen wordt door een andere inlegzool, uw steunzool, wijken de schoenen af van de geteste norm en vervalt de CE-normering. De veiligheidsschoenen voldoen dan niet meer aan het Europese keurmerk en worden beschouwd als een ‘gewone’ schoen.

Veiligheidsschoenen zijn pas gecertificeerd als de combinatie van de schoen en steunzool gecertificeerd zijn. Om de CE-normering te kunnen blijven behouden wordt er bij Scherff Podotherapie & Podologie rekening gehouden met de verschillende eisen per fabrikant.

Uw podotherapeut maakt voor vele merken veiligheidsschoenen, podotherapeutische zolen waarbij de certificering gewaarborgd blijft.

Contact

Telefoonnummer

06 – 21 33 85 18

WhatsApp

06 – 21 33 85 18

E-mailadres

info@scherffpodotherapie.nl