Schoenadvies

Wat zijn goede schoenen voor uw voeten? Dit verschilt per persoon. Lees hier meer over schoenadvies en schoenentips.

A) Schoenen met veter- en/of klittenbandsluiting kunnen over het algemeen beter om de voet gesloten worden.

B) Een schoen met een brede en maximaal 3 cm hoge hak, geven de meeste steun.

C) Het is belangrijk dat de schoen een goede hielversteviging heeft (contrefort).

D) Een schoen moet een goede gelengsteun hebben, zodat de schoen tussen zool en hak niet doorzakt. Tevens zorgt deze steun ervoor, dat de voet op een juiste manier afwikkelt.

E) Schoenen moeten goed passen in lengte en breedte. Het is belangrijk dat er genoeg teenruimte is, deze wordt gemeten vanaf de langste teen. De toegift moet 10 mm lengte bedragen, dit i.v.m. belasting en afwikkeling van de voet. Bij een kinderschoen wordt er nog 3 mm extra groeiruimte gerekend worden.

F) Er dient voldoende ruimte voor de tenen aanwezig te zijn in de schoen. Hierbij moet u rekening houden met de breedte van de schoen, zoals hierboven vermeld, en de hoogte van de schoen.

  • Als de schoen een uitneembare binnenzool heeft dient deze eruit gehaald te worden, soms is deze binnenzool geplakt. Als er geen uitneembare binnenzool in uw schoen zit dient de binnenkant vlak te zijn, het kan dan zijn dat u de schoenmaat iets moet bijstellen, omdat u anders te krap in uw schoenen komt te zitten.
  • Soms krijgt u een speciaal schoenadvies van mij voor uw dagelijkse- en/of sportschoenen.
  • In de meeste schoenspeciaalzaken kunnen ze u goed adviseren bij de aankoop van een juiste schoen waar de zolen in passen.

Contact

Telefoonnummer

06 – 21 33 85 18

WhatsApp

06 – 21 33 85 18

E-mailadres

info@scherffpodotherapie.nl